Деда Мраз ускоро стиже у Алексинац

Градско позориште „Театар 91” се ни ове године не одриче традиције да малишане изненади са новим догодовштинама Деда Мраза, па увелико спрема Новогодишњи програм и Новогодишњу представу.

Према најави из ове установе културе, режију представе ради Бојан Цветковић Дикси, док је текст Бранислава Недића, што нам је и потврдила уредник програма у „Театару 91” Милена Рашић.

− У питању је текст који се зове „Деда Мразова кочија” и Бранислав нам је поклонио текст, а Бојан је имао задатак да одради поделу са глумцима. Одлучили смо се да ову Новогодишњу представу играју глумци из првог ансамбла. Сваке године смо играли Новогодишњу представу са децом из Омладинског, евентуално из Школице глуме. Међутим, хајде да се подсете како изгледа и како је то било пре. Играће Јован Стојковић, Душан Милосављевић, Анђела Живановић и наш добро познати Деда Мраз, Срђан Стојадиновић Леби − каже Милена Рашић.

Прва премијера Новогодишње представе планирана је за 23. децембар када ће позориште угостити децу из „Магне”, и тада ће им поделити пакетиће, а онда крећу дан за даном, где ће се свакодневно играти пар Новогодишњих представа за друге колективе.

− Имамо договор са неким школама из околине да одемо и њих да обиђемо и са неким женама из удружења. Углавном, биће весело десетак дана пред Нову годину − додаје Рашићева.

На крају турнеје, 30. децембра од 12 часова одиграће традиционалну представу за грађанство и ко год жели да доведе своје дете или унуче да погледа представу и да му Деда Мраз уручи поклон, моћи ће тада.

Насловна фотографија: Илустрација (извор архива Ал прес).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − 13 =