Humanitarna akcija u sklopu obeležavanja novogodišnjih praznika

„Omladinski klub Aleksinac” je u saradnji sa Crvenim krstom i Udruženjem „Nada”, a povodom novogodišnjih praznika, tokom protekla dva dana u prostorijama Turističko-informativnog centra održao humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora, odeće i obuće za decu kojoj je to najpotrebnije.

Iako je ovo prva ovakva akcija, iz „Omladinskog kluba“ poručuju da su izuzetno zadovoljni odzivom građana i njihovom humanošću, kao i prikupljenim stvarima, pa najavljuju slične aktivnosti i u 2017. godini.dar foto2

– Želeli smo  da tokom novogodišnjih praznika obradujemo decu iz socijalno ugroženih porodica sa teritorije opštine Aleksinac, da pokažemo građanima da nije teško biti human, kao i da malim gestovima i znacima pažnje nekome možemo dosta pomoći. Mogu slobodno da kažem da su naši sugrađani tokom ovog perioda bili više nego humani i da je prikupljeno dosta odeće i obuće, kao i školskog pribora – navodi za Radio Aleksinac član „Omladinskog kluba Aleksinac“ Dušan Momčilović.

Prikupljena odeća i obuća će biti podeljena ugroženima u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Udruženjem „Nada“, dok će školski pribor Crveni krst iskoristiti u sklopu akcija pomoći deci sa smetnjama u razvoju i inkluzije Roma u redovno obrazovanje.dar foto3

Akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene grupe podržale su i škole sa teritorije naše opštine, kao i Predškolska ustanova „Lane“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 + 7 =