Хор „Шуматовац” са Фестивала у Пожаревцу донео лепе утиске

Алексиначки мешовити хор „Шуматовац” био је учесник 5. Фестивала духовне и световне музике у Пожаревцу, у организацији Црвке Свете Петке и Црквене општине Пожаревац.

Учешће на овом фестивалу узели су хорови из Вршца, Ћуприје, Алексинца, Панчева, Смедерева и Пожаревца. На отварању сви хорови су отпевали Тропар Светој Петки, а такође су учествовали и у заједничком певању здружених хорова на крају фестивала.

Хор „Шуматовац” се представио са пет композиција: „Dindirindin”, „So ben mi cha bon tempo”, „Salmo 150”, „Шедрик” и „Буди имја господње”.

− Драго нам је да смо били део ове лепе приче, и да смо, по речима организатора, публике и хорских колега, оставили одличан утисак. Ово путовање је било спој лепог и корисног. За младе чланове ово је био први наступ са нашим хором, на којем су се одлично уклопили. Разменили смо искуства и ноте, стекли нове пријатеље, чули мишљења компетентних људи о нашем раду. Било је то још једно лепо представљање нашег хора. Наш велики труд и рад се исплатио – поручују из ове певачке дружине.

Током боравка у Пожаревцу, чланови хора били су у прилици да се упознају са духовним и културним наслеђем овог краја, то је укључивало и посету манастиру Заова. Тамо су се дружили и са члановима хора „Марги” из Ћуприје, са којима ће наставити сарадњу и дружење.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × one =