„Хип-хоп шајкачаˮ награђена великим аплаузом

Синоћ је у Дому културе одржан јавни час полазника Школице глуме Градског позоришта „Театар 91ˮ. Под редитељском палицом професора српског језика Предрага Барјактаровића, млади глумци одиграли су комад „Хип-хоп шајкачаˮ, аутора Срђана Сиђе Живковића и на крају представе побрали велике симпатије публике која их је наградила великим аплаузом.

Текстове песама, коришћених у представи, написали су књижевници Виолета Јовић и Власта Н. Ценић, а музику Бебица Спасић. А у паузама између сцена зачули су се и велики хитови светске хип-хоп сцене попут „Gangsta paradise” итд.

Представа је осмишљена тако, да изгледа као да редитељ и глумци врше пробу на сцени, са сталним исправкама, застојима итд., што на крају и они „сами закључују”. Представа говори о родитељима и деци, бакама и унуцима, смени генерација и другарским надметањима, протакна модерним појавама и сленгом младих .

− Када год радимо на неком новом тексту, са новом представом, ми покушавамо да нађемо неки нови израз, да то не буде исто, да се не понављамо и да свакако покушамо да будемо другачији – поручио је Предраг Барјактатовић, водитељ старије групе полазника Школице глуме.

У представи су играти Невена Јовановић, Богдан Митровић, Илија Миљковић, Павле Барјактаровић, Петар Никодијевић, Огњен Стојадиновић, Магдалена Стојановић, Магдалена Прокић, Милица Барјактаровић, Јана Младеновић, Милица Костић, Сара Ристић, Катарина Барјактаровић и Кристина Станковић.

− Чини ми се да је било лепо и публици и нама на сцени. Ова деца вежбају доста дуго али с обзиром на ситуацију која је тренутно у нашој држави, ми нисмо имали довољан број проба. То јесте било мало проблематично, упркос томе нисам незадовољан, сматрам да су били сјајни вечерас – рекао је, након представе, Барјактаровић и додао да је ово била добра прилика да публика кроз ову представу види рад и залагање младих глумаца.

Ускоро се очекује и јавни час млађе групе Школице глуме, којом руководи Алекса Токић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

15 − three =