Гредетинцима и Горици све почасти

Победник шестог по реду такмичења „Изађи ми на теглу”, које је одржано данас на платоу испред Дома културе у Алексинцу, је екипа „Фрутор 2” из Гредетина, док је ласкаву титулу краљице ајвара понела Горица Марковић из ове екипе. Победници, предвођени агилним председником Месне заједнице Новицом Стевановићем, добили су на дар шпорет на дрва „смедеревац”, а уједно су и оверили визу за републичко такмичење, 12. октобра у Београду.

Првопласирана екипа “Фрутор 2” из Гредетина
Краљица ајвара – Горица Марковић

И друго место припало је Гредетинцима – екипи „Фрутор 1”, која је добила награду и за најуређенији штанд, а трећу позицију изборили су представници Основне школе „Аца Синадиновић” из Лоћике.

Варјаче су, иначе, укрстили представници 11 екипа из Алексинца, Тешице, Великог Дреновца, Лоћике, Гредетина, Кормана и Бовна. Ајвар који је данас припремљен добиће малишани из дневног боравка Дома „Христина Маркишић” и Друштва за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

Осим такмичења у припремању ајвара, посетиоци су били у прилици да дегустирају и пазаре разне производе из Кока-колине мобилне продавнице. Оно што је посебно привукло пажњу посетилаца јесу узорци познатих брендова који су дељени бесплатно.

‒ У протеклих пет сезона око 600.000 посетилаца је видело нашу манифестацију ‒ каже за наш портал координатор пројекта „Изађи ми на теглу”, Љиљана Вукотић. ‒ Имали смо око пет хиљада учесника у такмичењу, што је око пет стотина такмичарских екипа по сезони. Ове године је интересовање било много веће, па је у неким градовима било по 20 до чак 25 пријављених екипа. Ми можемо максимално да прихватимо 15 екипа, тако да ће следеће године такмичари морати много раније да се пријаве како би обезбедиле своје место ‒ наглашава Љиљана Вукотић.

Домаћин и суорганизатор данашњег такмичења био је Центар за културу и уметност из Алексинца.


Едукативни центар

‒ У сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе у шест градова направили смо едукативни центар „Изађи ми на теглу” који промовише предузетништво и покретање сопствене производње. Ево, сутра ћемо одржати едукацију у Зајечару, а прекосутра у Димитровграду. Полазници ће моћи да сазнају шта је све потребно од основних знања и вештина како би се покренуо неки процес производње, па ће моћи да чују о технологији производње, квалитету сировина, контроли квалитета, о маркетиншким и продајним вештинама, како написати добар пројекат, како наћи изворе финансирања и о другим корисним темама ‒ каже Љиљана Вукотић.


Фотографије са данашње манифестације „Изађи ми на теглу” можете погледати на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 + 11 =