лаврио

Грци у тродневној посети Алексинцу

Делегација грчке општине Лаврио сутра долази у тродневну посету општини Алексинац. Посета је део програма Европа за грађане и грађанке 2014-2020, који финансира Европска унија. У току посете одржаће се заједнички наступи алексиначких и грчких фолклорних група и хорова.

Пројекат Алексинца и Лаврија настоји да прикаже сарадњу између побратимљених градова како би се додатно промовисала сарадња на европском нивоу. У складу с тим је и назван „Култура као мост комуникације и сарадње у уједињеној Европи”.

Први дан посете резервисан је за заједнички наступ оркестра општине Лаврио, Алексиначког мешовитог хора „Шуматовац” и оркестра алексиначке школе „Владимир Ђорђевић”. Концерт ће почети у 19 сати у великој сали Дома културе.

У суботу, 28. септембра, на сцену Дома културе од 19 сати публици ће се представити Женски средњошколски фолклор из Кератее и локални КУД-ови, „Мерак” из Вукашиновца и ГКУД „Алексинац” уз музичку пратњу Немање Стојадиновића из алексиначке музичке школе.

Последњег дана посете, у просторијама библиотеке „Вук Караџић” одржаће се трибина на тему даљег развоја културне сарадње између две општине на којој ће учествовати њихови представници.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + eleven =