Гимназијалци највероватније сутра путују: Након два техничка, аутобус исправан, возачима истичу сати

Ученици другог разреда Алексиначке гимназије јутрос нису отпутовали на планирану екскурзију за Златибор и Требиње, како круже информације на друштвеним мрежама, због неисправности аутобуса. Према нашим информацијама, добијених од надлежних из ове школске установе, након два техничка прегледа, аутобус је исправан за пут, али се испоставило као проблем дозвољено време возачима, који не могу да буду активни без предаха.

Директорка Гимназије Данијела Вељковић је апеловала за стрпљење, уз напомену да је најбитнија безбедност деце и да одређене процедуре, које имају полиција и школа морају да се испоштују у потпуности.

– Полиција је одлучила да по својим строгим правилима и упутствима које има, да строже прегледа аутобусе и сматрам да је безбедност деце на првом месту. Јако ми је жао деце која су морала да чекају, али ми смо морали да слушамо полицију и да пратимо њихова упутства. На крају, након два техничка прегледа и прегледа возача утврђено је да је све у реду. Али, постоји један проблем са бројем сати који су возачи већ прешли, тако да се екскурзија одлаже. Тренутно смо у преговорима са агенцијом и надамо се да ћемо успети да реализујемо екскурзију од сутрадан, од петка о чему ће родитељи бити након 17 часова детаљно обавештени. То се дешава. Није то нешто што је први пут и ситуација је, као што знате врло и напета и сви морамо мало бити стрпљиви и ставити неке приоритете на прво место, а приоритет у овој ситуацији је управо безбедност деце – објаснила је наша саговорница шта се догодило јутрос и шта се тренутно дешава.

Како каже директорка Вељковић, која је преподне била на састанку у Школској управи Ниш, али је и кординила активностима око екскурзије, ради се о поузданој туристичкој агенцији из Новог Сада, изабраној од Савета родитеља и која је више пута успешно организовала екскурзије за потребе ове алексиначке школе.

– Агенција је изабрана поступком јавних набавки и Савет родитеља је изабрао ту агенцију, као најповољнију. Агенцију са дугогодишњим искуством, као и Гимназија са дугогодишњим искуством организовања екскурзија. Никада нисмо имали никаквих проблема, чак имамо и похвале са последње екскурзије, која је била на Крфу. Ученици су дошли пре четири дана, све је било у најбољем реду, али исто и тада када су кренули била је строга процедура за контролу аутобуса. И сами знате какво је време и какве су околности, шта се све дешава… тако да имамо и ми неке наше процедуре, има и полиција своје процедуре. Најбитније је сада да, ето једна лепа ствар, као што је дечија екскурзија најлепша која се дешава у школовању, протекне у миру али без безбедоносних ризика – још једном је Вељковић казала да је најбитнија безбедност, као и да је реч о „Гранд турс”, туристичкој агенцији из Новог Сада.

Да поновимо. Она је најавила могућност да екскурзија буде организована сутра, а да ће родитељи ђака који путују, бити обавештени о томе након 17 часова. Разговори су у току.  

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 2 =