SO Aleksinac: Javna biblioteka “Vuk Karadžić” dobila novog direktora

Danas je održana sednica Skupštine opštine Aleksinac, a odbornici su, ovoga puta bez mnogo diskusije, usvojili izveštaj o poslovanju javnih preduzeća “Vodovod i kanalizacija” i “Komunalne usluge”. Prema ovim izveštajima, u prethodnoj godini „Vodovod“ je ostvario dobit od preko 22 miliona dinara, a “Komunalne usluge” nešto viši od 18 miliona. Članovi lokalnog parlamenta usvojili su i odluke o raspodeli dobiti ovih preduzeća, koje će biti investirane u opremu.

Nakon današnjeg zasedanja Javna biblioteka “Vuk Karadžić” dobila je novog direktora, pa će umesto Siniše Golubovića ovu dužnost obavljati dosadašnji urednik programa ustanove Vojkan Popović. Dosadašnji vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i umetnost Maja Radoman Cvetićanin na današnjoj sednici imenovana je za direktora.

Takođe, usvojena je i odluka o izradi plana detaljne regulacije sistema za navodnjavanje aleksinačkog polja, koje obuhvata površinu od 5.660 hektara i delove katastarskih opština Aleksinac, Bobovište, Ćićina, Rutevac, Vukašinovac, Deligrad, Jasenje, Bradarac, Mozgovo, Bovan, Subotinac i Kraljevo.

Odbornici su usvojili i odluku o izradi plana detaljne regulacije obilaznice, odnosno državnog puta od Rutevca do nekadašnjeg Motela „Mali cvet“. Kako je obrazloženo, planirana petlja  pod nazivom „Sokobanja“ trebalo bi da omogući najkraću vezu delova opština Sokobanje i Knjaževaca, kao i turističke destinacije Stara planina sa autoputem Beograd – Niš.

Na dnevnom redu našla se i izmena odluke o pribavljanju, upravljanju i raspolaganju stvarima u javnoj svojini opštine Aleksinac. Kako stoji u materijalu, izmena je nastala nakon gašenja Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Aleksinac koja je upravljala svojinom opštine, a ti poslovi sada su povereni Preduzeću za puteve i stambeno-komunalnu delatnost.

Odbornici su usvojili i odluku o otpisu potraživanja subjektima  privatizacije, Akcionarskom društvu „Industrija obuće“ iz Beograda i privrednom društvu „ZGOP“ iz Novog Sada.

Na zasedanju koje je trajalo nešto više od dva sata izlglasan je i predlog o prestanku mandata odbornici Aniti Turk iz Aleksinca.

Na kraju sednice na dnevnom redu su se našli i odgovori na odbornička pitanja. Odbornik Boban Ranđelović iz DS-a, nakon što je dobio odgovor na pitanje koliko je koštalo uređenje platoa ispred Doma kulture, podsetio je svoje kolege da se obistinila njegova tvrdnja da je za gradnju letnje pozornice, fontane i ostale radovi iz budžeta opštine sa PDV-om utrošeno preko 400 hiljada evra, kada se preračuna kurs ove valute i tada ugovoreni radovi od preko 36 miliona dinara.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − one =