Poplava

Формирана комисија за процену штете од поплава

Јак пљусак који је јуче ујутро задесио неколико насеља у подјастребачком делу општине, изазвао је изливање бујичних водотокова у Лознацу, Гредетину, Трњану, Доњем Адровцу, Породину и Вукањи. У Доњем Адровцу три дворишта су поплављена, у једну кућу је ушла вода, а било је и доста наноса на асфалтном путу у овом селу и у Гредетину. Јавно предузеће за путеве је јуче уклонило наносе у ова два села. Наноса и камења има у делу улице у Породину, док је у Вукањи пут који води према школи значајно оштећен, па је неопходно ангажовање механизације.

Ово су неке констатације које су се чуле на јутрошњој седници Штаба за ванредне ситуације за територију општине Алексинац.

Štab za vanredne

На данашњем Штабу донета је одлука да трочлана комисија обиђе шест месних заједница које су јуче претрпеле штету (Лознац, Гредетин, Трњане, Доњи Адровац, Породин и Вукања) и да након процене штете да предлог санације оштећених саобраћајница. Према договору који су постигли чланови Штаба и командант Ненад Станковић, резултате процене комисије би требало очекивати већ крајем радне недеље.

Мост у Банковцу, који од прошле године није у функцији, претрпео је нова оштећења, па ће пројектант након изласка на терен проценити да ли се мост може санирати на основу прошлогодишњег пројекта или је потребно мењати план реконструкције.

Bankovac

Угрожена домаћинства у Горњем Адровцу ускоро могу очекивати хуманитарне пакете из алексиначког Црвеног крста чија је интервенција добила подршку Штаба за ванредне ситуације.

Констатовано је и да су сеоске улице претрпеле највећа оштећења, посебно у Лознацу, Породину, Доњем Адровцу и Трњану, као и да ће се за ову санацију, пошто ниво оштећења превазилази трошкове редовног одржавања, највероватније користити резерве Штаба за ванредне ситуације.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + 16 =