„Фордов” смећар на улицама Алексинца

Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” је од данас богатије за возило камион смећар који је добијен у виду донације Министарства за заштиту животне средине. Вредност овог савременог возила је 21 милион динара и оно је данас од стране представника ресорног министарства уручено запосленима у алексиначком комуналном предузећу.

Том догађају је присуствовао и председник општине Алескинац Далибор Радичевић, који је указао на то да је локална самоуправа прошла на скоро све конкурсе, где је аплицирала, и истакао је значај ове донације у наставку континуираног улагања у опрему. По његовом мишљењу, то обезбеђује константан и предвидив рад јавних комуналних предузећа.

– Један од конкурса је био за унапређење услова рада комуналних предузећа у виду камиона смећара, који је данас довезен код нас у Алексинцу. Вредност ове донације је 21 милион динара. Оно што је значајно за нас, на овај начин само настављамо онај континуитет који је присутан задњих десетак година да се нон-стоп улаже у опрему Комуналног предузећа, тако да можемо да се похвалимо да је одлично опремљен – каже Радичевић.

Председник Радичевић је саопштио шта је још добијено на разним конкурсима, а шта је у најави.

– Само бих напоменуо да смо прошли и на конкурсу где смо обезбедили додатне контејнере и канте. Између осталог, на једном од конкурса добили смо средства за укљањање једне дивље депоније у насељу Прћиловица, која је поприлчно велика. По неким незваничним информацијама чекамо само да то озваниче, добићемо и видео-надзор за заштиту те депоније у Прћиловици. Тако да, кроз нека четири пројекта смо успели да ове године обезбедимо средства преко Министарства за заштиту животне средине – истако је први човек алексиначке локалне самоуправе.

Да се ради о савременом возилу функционалне намене, показују и фотографије нашег колеге Стефана Живковића, а и интересовање алексиначких комуналаца, који су радо показали и унутрашњост возила.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + nine =