Фондација Дивац расписала конкурс за стипендирање средњошколаца

Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са са донаторима из дијаспоре, компанијама у Србији и појединцима, наставља са финансијском подршком ученицима средњих школа у Србији кроз доделу стипендија.

У допису који је редакцији стигао из ове Фондације наглашава се да се стипендије  додељују ученицима са одличним успехом који у 2022. години уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе, док се предност даје кандидатима из осетљивих друштвених група, као што су материјално угрожене, једнородитељске, избегличке и расељеничке породице, лица са инвалидитетом, дете или родитељ са хроничним болестима и други.

Фондација је од 2017. године доделила преко 500 стипендија младима, у износу од по 10.000 динара месечно, са жељом да им се омогуће бољи услови за одрастање и школовање. Сви стипендисти су и волонтери који помажу својој заједници у различитим хуманитарним организацијама, помажући старијим и сиромашнијим суграђанима или својим вршњацима у учењу, стоји поред осталог у поменутом допису.

Средњошколци могу да се пријаве на конкурс за доделу стипендија до петка 26. августа 2022. године, а све информације о условима конкурса могу прочитати на сајту Фондације.

Како сваке године на конкурс пристигне већи број пријава од доступних стипендија, што говори о томе да постоји велики број деце који заслужују подршку, ова компанија позива појединце и друге заинтересоване да им се придруже у оснаживању младих и донирају за програм Дивац стипендија. О начину донирања више информација се може добити на сајту www.divac.com.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 1 =