Физичари региона по десети пут у Алексинцу

Свечаним отварањем у сали Скупштине општине Алексинац данас је почела 10. Међународна конференција о настави физике у средњој школи која се у нашем граду одржава до 26. марта. На овом скупу наћиће се око 200 учесника, а своје радове из физике представиће аутори из Србије, Словеније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе.

Организатор је приликом свечаног отварања уручио заслужним појединцима Повељу за допринос развоју ове манифестације. Славољуб Радуловић, секретар Конференције, је присутне уз презентацију подсетио на протеклих девет окупљања, а десету конференцију је свечано отворио Далибор Радичевић, председник општине Алексинац. Први човек алексиначке локалне самоуправе је истакао значај оваквих окупљања и најавио даљу подршку Општине Алексинац организаторима.

Прво данашње предавање имао је Ненад Милојевић, са ПМФ Ниш, под називом Нобелова награда за физику за 2022. годину .Наредних дана Конференција ће радити у просторијама Алексиначке гимназије и у конгресној сали хотела Босфорус. У недељу, на завршетку Конференције биће организован Округли сто под називом „Отворена питања у настави физике у средњој школиˮ. А затим ће уследити подела сертификата учесницима и додела награда ученицима.

Организатори 10. Међународне конференције о настави физике у средњој школи су Алексиначка гимназија и Општина Алексинац.


Више фотографија на Фејсбук страници Радио Алексинца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nine + fourteen =