Филип данас стартује на Светским играма, ТВ пренос од 14 сати

У далеком Ријаду, престоном граду Саудијске Арабије, у току су Светске комбат игре, на којима данас дебитује наш суграђанин Филип Трајковић, члан овдашњег Џудо и џиу-џицу клуба НиФ и репрезентације Србије.

Светске комбат игре представљају, у ствари, својеврстан пандан Олимпијским играма, а Филип, који је на ову светску смотру отпутовао заједно са оцем Драганом, тренером НиФ-а и државне репрезентације, на татами излази у 15.06 сати (по нашем времену у 14.06). Такмичиће се, наравно, у џиу-џици, у категорији -94 килограма. Директан пренос се може пратити на Арена fight каналу.

− Припреме за ово такмичење у континуитету трајале су пуна три месеца − каже за наш портал Филип Трајковић. – Међутим, ово је такмичење за које се спремате цео живот. Дакле, пуних 18 година тренирам овај спорт, бавим се њиме и живим овај спорт, тако да се, у ствари, може рећи да су припреме трајале 18 година да би дошао до овог нивоа, да се такмичим на Светским комбат играма. Што се конкуренције у мојој категорији тиче,  она је заиста жестока; ту су петорица досадашњих првака света и тројица освајача светских медаља, тако да смо сви у овој категорији освајачи и континенталних и светских медаља. Нијансе ће, наравно, одлучивати, а ја се надам најбољем − поручио је Филип из главног града Саудијске Арабије.

Филипе, уз тебе смо, држимо ти палчеве и навијамо за тебе!

Фотографије: Лична архива.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 4 =