Јабука – Краљица здравља

Као и минулих година, и ове су се наставници и ученици Основне школе „Вожд Карађорђе” окупили да поводом Дана јабука радионицама, смотром и предавањима промовишу јабуку као златни извор здравља.

Данас су прво испред ове образовне установе одржане тематске радионице за предшколце под називима „Јабука као храна и лек”, „Јабука у народној традицији” и „Јабука као декорација”, а потом и сарадничка декоративно-дегустативна изложба Клуба родитеља и млађих Вождоваца „Јабука на дан чува доктора ван”.

– Дан јабука у овој школи обележавамо већ неколико година уназад. Циљ ове манифестације је да представимо јабуку као здраву храну, као нешто што је традиционално и што потиче из наше културе – појашњава Александра Павловић, професор ликовне културе у овој школи.

Поред родитеља, учитеља и ученика ове школе, први пут се овој манифестацији одазвала Биотехнолошка школа „Шуматовац” у оквиру професионалне оријентације, а представила је своје радионице и здрав начин исхране.

 

 

 

 

 

 

Иначе, Дан јабуке први пут је обележен 1990. године у Великој Британији са циљем упознавања јавности са сортама, културом и историјом јабуке.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 + 2 =