PIP

Festivalski odbor: O kandidatima za nastup pred aleksinačkom publikom

Odbor Festivala prvoizvedenih predstava (PIP) podržao je preliminarni predlog selektora dr Milivoja Mlađenovića o predstavama koje su kandidati za takmičarski deo ove pozorišne smotre koja se novembra održava u Aleksincu. Nakon odgledanih 25 predstava, Mlađenović je za pet upražnjenih takmičarskih mesta predložio šest pozorišnih ostvarenja.

Konačna odluka biće doneta krajem ovog meseca, a ona će osim želje organizatora i selektora, zavisiti i od slobodnih termina pozorišnih kuća, kao i od finansijskih mogućnosti Festivala. Među šest predloženih predstava, pored beogradskih pozorišta, našla su se i ostvarenja nastala u vojvođanskim, kao i u srpskim pozorištima van prestonice. Milivoje Mlađenović

– S obzirom da znamo činjenicu da je 10. marta pozorišni život praktično stao, ovaj broj pogledanih predstava je dobar materijal da se izgradi solidna ponuda na ovogodišnjem, devetom Festivalu prvoizvedenih predstava. Ima nekoliko vrlo interesantnih predstava, ali još nije doneta odluka o njihovom pojavljivanju na Festivalu – kaže Mlađenović, uz napomenu da će svoj konačni predlog Festivalskom odboru ponuditi do kraja septembra.

Festivalski odbor je, na jučerašnjoj sednici, usvojio još nekoliko odluka u vezi sa organizacijom ove pozorišne smotre.

Foto: Iz arhive

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

one × 3 =