PIP

Фестивалски одбор: О кандидатима за наступ пред алексиначком публиком

Одбор Фестивала првоизведених представа (ПИП) подржао је прелиминарни предлог селектора др Миливоја Млађеновића о представама које су кандидати за такмичарски део ове позоришне смотре која се новембра одржава у Алексинцу. Након одгледаних 25 представа, Млађеновић је за пет упражњених такмичарских места предложио шест позоришних остварења.

Коначна одлука биће донета крајем овог месеца, а она ће осим жеље организатора и селектора, зависити и од слободних термина позоришних кућа, као и од финансијских могућности Фестивала. Међу шест предложених представа, поред београдских позоришта, нашла су се и остварења настала у војвођанским, као и у српским позориштима ван престонице. Milivoje Mlađenović

– С обзиром да знамо чињеницу да је 10. марта позоришни живот практично стао, овај број погледаних представа је добар материјал да се изгради солидна понуда на овогодишњем, деветом Фестивалу првоизведених представа. Има неколико врло интересантних представа, али још није донета одлука о њиховом појављивању на Фестивалу – каже Млађеновић, уз напомену да ће свој коначни предлог Фестивалском одбору понудити до краја септембра.

Фестивалски одбор је, на јучерашњој седници, усвојио још неколико одлука у вези са организацијом ове позоришне смотре.

Фото: Из архиве

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 + 8 =