Фантастична сезона „рудара”: До титуле без пораза!

Са 29 победа и три ремија, уз невероватну гол-разлику од 171:23, Рудар 2016 са Алексиначког Рудника заиста је био прави хит протеклог првенства. Два кола пре краја сезоне, популарнирудари” освојили су титулу првака и пласирали се у виши степен такмичења – Зону Центар.

Никола Костић

− Иза нас је заиста фантастична сезона – каже Никола Костић, један од тренера, у разговору за наш портал. – Бројке су неумољиве и показују да је Рудар заиста био доминантан, што потврђује и податак да смо по мечу постизали скоро 5,5 голова. Првенство је било дуго, а највише проблема су нам правили лоши терени. И поред тога, задржали смо висок ритам игре до самог краја. Успели смо да останемо непоражени, тако да сам презадовољан оним што смо урадили у протеклих годину дана – наглашава Костић и додаје да је екипа тренутно на одмору који ће трајати до краја јуна.

У клубу планирају да припреме започну почетком јула, уз јачање тима, али и управе. Нема сумње да ће у Зони Центар конкуренција бити далеко јача, па се за нове изазове треба на време припремити.

ФК Рудар 2016

− У плану је да до почетка првенства, које би требало да почне 17. августа, одиграмо пет пријатељских утакмица. Покушаћемо да нападнемо прво место и у Зони, тако да припреме морамо одрадити на високом нивоу. Наш циљ је да будемо прваци и у овом рангу и да се догодине пласирамо у Српску лигу” – истиче Костић.

У новој такмичарској сезони, Зона Центар броји 12 клубова, четири мање него прошле године.


Три титуле

Да је за фудбалере и управу Рудара 2016 минула такмичарска била изузетно успешна илуструју и чињенице да су „рудари”, осим титуле првака Окружне лиге, освојили Куп ФСО и били други у Купу Фудбалског савеза Нишавског округа.


Остоја најбољи

Први стрелац Рудара 2016 и Окружне лиге је млади и талентовани Остоја Лазић. У минулом првенству чак 53 пута приморао је голмане на капитулацију.

Остоја Лазић

На деоби другог места са по 34 гола су Лазар Маринковић (Мекиш) и Александар Пешић (Наисус, Рожина), а трећи је Марко Вучковић (Раднички, Кочане) са 30 погодака.


Фотографије: Михајло Илић

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 7 =