Epidemiološka situacija: Statistika iznenadila medicinare

Podaci koji su se čuli na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije, kada su u pitanju epidemiološke prilike na teritoriji opštine Aleksinac, su veoma ohrabrujući. Smanjuje se broj prvih pregleda i broj zaraženih.

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić je kazao da od 529 testiranih osoba u proteklih šest dana 72 su bile pozitivne na virus korona. U ovoj ustanovi bilo je i 190 prvih pregleda. Prvi čovek bolnice je izneo i podatak da je 6 radnika pozitivno na virus korona, a sedam medicinara su na ispomoć u drugim zdravstvenim ustanovama koje su u kovid sistemu. Dr Vidić je ocenio epidemiološku situaciju povoljnijom kako za građane, tako i za zaposlene u ustanovi, ali je ukazao na činjenicu da su sve veći zahtevi za slanje radnika na ispomoć, iako je po broju zaposlenih aleksinačka bolnica ograničena resursima.

I epidemiolog dr Rodoljub Živadinović, direktor Doma zdravlja, ocenjuje epidemiološku situaciju povoljnijom.

− Epidemiološka situacija se polako smiruje tj. ide ka dobrom. Ove nedelje, u prvih šest dana 35,1 posto manje je pozitivnih nego prethodne nedelje, što je baš dobar rezultat. Padaju i prvi pregledi, ali moram da kažem da nas je to iznenadilo. Nismo očekivali ovakav pad ove nedelje, što je jako dobro – objašnjava dr Živadinović.

U Kovid ambulanti u Žitkovcu u ovom periodu je bilo 155 pregleda.

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

6 + 2 =