Епидемијски извештај: Дан без новооболелих

Статистика, када је реч о епидемијској ситуацији на подручју општине Алексинац, је много боља, јер јуче није било позитивних на вирус короне, иако су тестирана 104 лица која су имала симптоме сличне обољевању од овог вируса. Дан раније, у понедељак, узето је 79 брисева од пацијената, а само у три случаја је потврђено присуство вируса.

У протекла два месеца ретки су били дани када у алексиначким ковид здравственим установама нису евидентирани новооболели од ковида-19. Осим јучерашњег дана, у новембру смо имали још два случаја када је у дневном извештају стајала код броја позитивних нула. То се десило 3. када је тестирано 94 и 26. новембра када је анализиран 61 пацијент. У октобру без новооболелих био је 22. дан у овом месецу када је брис узет од 39 особа.

Септембар и август нису имали такве дане, док је у јулу био само један, у јуну шест, а у мају два дана без откривених новооболелих. Из овог се може видети да је са доласком лепог времена ковид-19 посустао, али одмори и путовања су га вратили у игру. Након тога долази постепено до побољшања, па је тренутна ситуација стабилна. Да ли нас очекује неизвесна зима, за сада се такав сценарио не наговештава.

Што се тиче Србије, у последња 24 часа тестирано је 9675 особа, и код њих 672 потврђено је присуство вируса. У истом периоду од ковида-19 умрло је шест лица, хоспитализовано је 183, а на респиратору су 23 пацијента.

Насловна фотографија: Илустрација (извор: freepik.com).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − four =