Епидемијска ситуација у Алексинцу у знаку ишчекивања

Једна од тема данашње седнице Општинског штаба за ванредне ситуације била је и епидемијска ситуација на подручју општине Алексинац. Према изнетим подацима за месец јул вирус корона је успорио, али се повремено појављује.

До јуче, у протекле три недеље јула, у Општој болници и ковид амбуланти алексиначког Дома здравља у Житковцу тестирано је 1520 особа и код 51 лица забележено је присуство вируса. Највише позитивних је било 16. јула од 54 узрока, седам је било са присуством короне. У овој седмици, у понедељак је тестирано 72 пацијента и њих троје је било заражено, у уторак је од 81 особе узет узорак , а 4 су била позитивна на вирус. Јуче, у среду забележен је само један случај вируса короне и ако је била сумња код 90 особа.

Др Сретен Вујошевић, заменик директора опште болнице, образлажући члановима штаба извештај о епидемијској ситуацији је напоменуо да је она прихватљива имајући у виду обим вакцинације и непостојање колективног имунитета.

Што се тиче недавних обољевања међу радницима и ђацима основне школе у Трњану, након повратка са екскурзије, ситуација је повољна, јер за сада није дошло до значајног повећања заражених.

У току јула у Општој болници Алексинац је било 335 првих прегледа уз датих 6 терапија, док је у Ковид амбуланти у Житковцу било 331 први преглед. У овом периоду послате су 4 особе у ковид болницу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =