Епидемија у Алексинцу: Драма која траје већ четири недеље

Епидемиолошка ситуација на територији општине Алексинац је већ четврту недељу драматична, јер се број позитивних на седмичном нивоу кретао око 400. У протеклој недељи било је 392 оболелих, што је за 3,2 посто мање него недељу пре када је било 405 позитивних на вирус короне. И број првих прегледа се смањио, па их је у протеклих 7 дана било 709, што је мање за око 7 одсто него претходне седмице када је било 763.

Епидемиолог др Родољуб Живадиновић сматра да је ово симболично смањење и апеловао је да се смање контакти и да се што већи број грађана вакцинише у што краћем временском периоду.

− То су неки први знаци смиривања ситуације, али далеко смо ми још увек од коначног смиривања. Ово су симболичне цифре, симболична смањења. Позивам и апелујем још једном на разум. Смањите људи контакте, то је једино решење да се ово заустави за сада и вакцинишите се у што већем броју у што краћем временском периоду. То је најважније да коначно зауставимо епидемију − апеловао је у изјави за наш медиј епидемиолог др Родољуб Живадиновић, директор Дома здравља у Алексинцу.

Колико је веома тешка ситуација последњих седмица указује и податак да смо пре три месеца имали седмицу са свега 35 новозаражених и око 150 првих прегледа.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 5 =