Епидемија отежава рад болнице, али и несавесни возачи (ВИДЕО)

Неповољна епидемиолошка ситуација на подручју општине Алексинац угрожава и редован рад здравствених установа у Алексинцу. У Општој болници обављају се само хитне операције и понека приоритетна где је пацијентима због болова или врсте обољења неопходна помоћ. Добра страна је то што је међу запосленима само пар оболелих, а некада је та бројка била и до 30 радника. Део атмосфере у којима овдашњи медицинари већ преко годину дана раде описао нам је др Горан Видић, директор ове установе.

− Конкретно Општа болница Алексинац има проблема у смислу да не можемо да отворимо болницу у потпуности за редовне процедуре, како за редовне прегледе и дијагностику тако и за оперативне програме. Оно што је хитно ради се све време и то није прекидано ни за време ванредног стања. Повремено је дозвољено да се ураде неодложне операције, не хитне, о хитнима не причамо то иде увек, али операције које су неодложне због стања пацијената. Било да се ради о туморским болестима, било да се ради о тешким дегенеративним обољењима где пацијент не може да издржи због болова, ми сагледамо и дозволимо да се ради − каже др Видић.

Међутим, наш саговорник каже да је јако тешко радити у условима када се значајно повећао број првих прегледа и када имамо више него дуплиран број позитивних грађана.

− Заиста је тешко одржати да у болници нема заражених. Ми тренутно имамо повољну ситуацију, јер смо у једном тренутку имали и преко 20 позитивних радника, па и преко 30. Ми имамо само три позитивна радника, немамо позитивних пацијената који су стационарно збринути, што је веома добар податак. Али без обзира не смемо да се опустимо – објашњава први човек Болнице.

Као што у животу једна мука не иде сама, тако ових дана фукционисање алексиначке Опште болнице отежавају и непажљиви возачи. Неке лоше навике из града очито смо пренели и тамо где не бисмо смели, у болнички круг. Желећи да сопственим возилом стигнемо што ближе до болничке зграде, паркирајући где нам је згодно, а не где најмање сметамо, отежавамо доставу и довожење пацијената. Зато је први човек болнице упутио апел, али и упозорење.

bolnica
Општа болница (фотографија из архиве)

− Наш болнички круг и прилази болници нису званично саобраћајнице. Санитети не могу да прођу и велики је проблем за функционисање, па молим грађане да имају разумевања када улазе у болнички круг, јер ћемо у крајњој линији стварно морати да позовемо и полицију ради регулисања саобраћаја. Велике су гужве, много је већи број првих прегледа. Јутрос је заиста било тешко проћи кроз болницу због паркираних возила. Проблем је за санитете, за возила која служе за набавку, камиони, било које веће возило не може да прође док не нађемо власинка паркираног возила. Ето то је мој апел грађанима − завршава причу о овом проблему др Видић.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 3 =