Предлог: Због неколико заражених ученика, настава у Гимназији на даљину (ВИДЕО)

Једна од тема данашње седнице Општинског штаба за ванредне ситуације била је и епидемиолошка ситуација у алексиначким школама, пре свега у Алексиначкој гимназији. У овој средњој школи појавило се неколико случајева где су ученици и ученице заражени вирусом. Како се могло чути, према епидемиолошким обрадама до заражавања је дошло ван школе, у породици или на јавним местима. То нам је потврдио и епидемилог др Родољуб Живадиновић.

− Одсек за епидемиологију Дома здравља прати ситуацију по свим параметрима, а посебно по питању школа и закључили смо да расте број оболелих у школама. Када смо детаљно сагледали цифре утврдилио се да је практично 80 одсто оболелих управо из гимназије. Када смо анализирали по одељењима, у једном одељењу има троје оболелих, у једном двоје, а у осталим одељењима по један. Није ту било директних епидемиолошких веза. Рецимо у овом одељењу где су три детета, два су из једне групе, треће је из друге групе, тако да није било контаката. Али у сваком случају пошто имамо две групе са по двоје оболелих предложили смо да школа две недеље не ради, тј. да пређе на онлајн наставу. У принципу за ђаке у пракси значи само једна недеља онлајн наставе дуже, да бисмо спречили евентуално даље ширење вируса − објашњава др Живадиновић.

Да ли ће Алексиначка гимназија прећи потпуно на наставу путем интернета, одлучиће школски и републички органи. Препорука Општинског штаба је настава на даљину, што нам је потврдио и председник општине Далибор Радичевић.

− Један од закључака се односи на рад Гимназије, као једне од средњих школа где се појављује већи број заражене деце и где имамо два одељења са више од једног детета које је заражено у овом тренутку. Донели смо закључак да иде препорука ка Школској управи, пошто су они надлежни за рад школа, да Гимназија пређе на онлајн наставу – изјавио је за наш медиј Радичевић.

 

Један коментар

  1. Зашто инспекција, која год, не контролише школе и не кажњава што се не придржавају епидемиолошких мера.
    Или, можда, треба Вучић да им каже да раде свој посао!!!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − 10 =