Др Живадиновић открива зашто једно поподне није било вакцине (ВИДЕО)

Вакцинација на подручју општине Алексинац тече по плану и све је већи број грађана који су вакцинисани и ревакцинисани. До данас је вакцинисано 4.177 особа, што је 9,94 одсто одраслог становништва општине Алексинац, односно 8,7 одсто укупног броја становника у нашој општини.

Као што је и очекивано највећи број особа 2.940 вакцинисано је кинеском вакцином „Синофарм“ и 639 особа руском  вакцином „Спутњик 5“. Затим  је дато и 329  вакцина „Фајзер-Бионтек“ америчко-немачког произвођача,  и 269  доза британске вакцине  „Астра Зенека“.

Што се тиче ревакцинације, до сада је комплетно вакцинисано, са две дозе, 2.625 особа и то америчком, кинеском и руском вакцином.

Пре неколико дана на друштвеним мрежама су се појавиле фотографије на којима се виде грађани како испред пункта у Дому културе чекају вакцину које није било тог поподнева. Како нам је потврдио директор алексиначког Дома здравља епидемиолог др Родољуб Живадиновић то је био изолован случај због квара возила које је транспортовало вакцине, али се већ следећег дана све нормализовало.

– Десило се један дан, то сте и ви сазнали и људи су видели, да вакцина није стигла из разлога што се возило које је превозило вакцине покварило и онда је каснило неколико сати. Вакцина је на крају испоручена. Ми смо наредни дан вакцинисали дуплим капацитетом, и оне људе који су за претходни дан заказани и оне који су позван за тај дан. Тако да смо то решили на прави начин. Иначе, осим тога екцеса екстерног, ми нисмо имали никакав проблем на вакцинацијама – објашњава др Живадиновић.

Ревакцинација се континуирано наставља, вакцинишу се све особе које су позване од стране еУправе из Београда путем СМС и мејл поруке. Из алексиначког Дома здравља поручују грађанима да ако има оних који су раније добили датум за ревакцинацију, а позив нису добили, да се јаве на пункту за вакцинацију у Дому културе, како би здравствено особље контактирало Београд и утврдили где је проблем. Пункт за вакцинацију у Дому културе ради од 8 до 20 сати.

Сви заинтересовани за било коју вакцину треба да се пријаве преко еУправе, а биће позвани на вакцинацију када изабрана вакцина буде доступна и када дођу на ред, стоји поред осталог на званичном сајту алексиначког Дома здравља.

Један коментар

  1. Zasto moj muz nije pozvan ? Prijavili smo se zajedno, ja sam pozvana i primila prvu dozu /imam 70 g./moj muz ima 77 g.gde je problem? Mozda sto je stranac ali sa boravkom ovde . Hvala

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 − 5 =