Мој пут до успеха

„Мој пут до успеха” назив је трибине која ће данас бити одржана у просторијама алексиначког Каритаса. Ова трибина је део је пројекта „Инкубатор за младе” који Каритас Алексинац реализује уз финансијску подршку аустријског Каритаса. Циљ пројекта је смањење незапослености на територији алексиначке општине кроз едукацију младих.

– Осим Србије, са проблемом незапослености младих суочавају се и многе друге земље у свету. Последња истраживања и статистички подаци о броју младих без посла су поражавајући, али оно што је још страшније је недостатак напора и интересовања младих да пронађу посао – каже сарадник на пројекту Јована Стојановић и додаје податак да је удео младих у укупном броју незапослених у алексиначкој општини више од 30%.

На радионицама ће, према речима наше саговорнице млади полазници научити како да дођу до посла, на који начин да одаберу право занимање, како да се припреме за интервју, како да напишу CV и све оно што је потребно да се дође до „посла из снова”.

– Овим пројектом желимо да оснажимо и младе који желе да покрену сопствени бизнис али немају довољно храбрости, знања и вештина да се упусте у предузетничке воде. За њих је предвиђена посебна обука на којој ће научити како се пише пројекат, како се одређује бизнис план – рекла је Јована Стојановић и истиче да ће овај пројекат помоћи и пословном окружењу у општини с обзиром да послодавци траже образовну радну снагу, а млади ће преко овог пројекта стећи управо она знања и вештине на којима послодавци инсистирају.

Почетак трибине је у 16 сати.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × four =