Двоструко славље у Предшколској установи „Лане“

Предшколска установа „Ланеˮ у Алексинцу је данас низом догађаја обележила Дан и славу установе и уједно прославила 45. годишњицу свог постојања. Најпре на Градском стадиону одржан је слет васпитних група под називом „Деца су срце планетеˮ. Уз креативну дечју игру, пажњу великог броја присутних на трибини привукли су маштовито дизајнирани костими, међу којима се највише издваја одећа у виду цветова.

У подне у централном објекту Установе организовано је свечано сечење славског колача уз обредно служење свештеника Горана Поповић и Александра Срнића. Колачар је била запослена у „Ланетуˮ Тамара Крстић, која је ову дужност за следећу годину предала колегиници Светлани Банковић. 

Пре тога, малишани ове установе и њихове васпитачице присутнима су извели играни програм на тему значаја данашњег дана и личностима, којима је он посвећен. Директорка ове установе  Виолета Поповић се захвалила установама и појединцима који су у протеклих годину дана допринели успешном раду Установе. У име општине Алексинац, Захвалницу је примио председник Далибор Радичевић. Виолета се посебно захвалила радницама које одлазе у пензију Стани Стевић и Биљани Костић за допринос у раду и развоју „Ланетаˮ.

Директорка Поповић је подсетила присутне и на јубиларну 45. годишњицу рада. Предшколска установа „Ланеˮ је почела са радом  1. септембра 1978. године, у објектима  у Буцековој и у Мишићевој улици. Од 1980. године, забавишне групе, које су постојале на територији општине и припадале школама, припајају се Дечјој установи „Ланеˮ.

Иначе, предшколство у Алексинцу има дугу традицију. Прво државно дечје забавиште са радом је почело 1. фебруара 1932. године, при тадашњој Државној народној школи. Она је саопштила да свеукупно, у установи борави око 900 деце.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =