baosici

Dvadeset pet deteta putuje na more o trošku Crvenog krsta

Posle skoro desetak godina Crveni krst Aleksinac je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije, posredstvom Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, obezbedio sredstva za 25 deteta iz socijalno ugroženih porodica, koja će od 10. do 20. avgusta boraviti u odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Crnoj Gori u Baošićima.

− Prvenstveni kriterijum je bio da su deca iz porodica koje su korisnici Centra za socijalni rad. U saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Aleksinac i sa svojim spiskovima, koje posedujemo prilikom podele humanitarne pomoći, izvršili smo selekciju. Akcenat smo prvenstveno stavili na decu koja žive u seoskim sredinama starosti od 7 do 14 godina, znači deca koja pohađaju osnovnu školu − rekao je Milan Terzić, sekretar aleksinačkog Crvenog Krsta. 

U odmaralištu Crvenog krsta Srbije u Baošićima, za decu su obezbeđena četiri obroka, a 24 časa je dežuran pedijatar. Takođe, odmaralište poseduje plažu koja je baš namenjena deci i na plaži dežuraju spasioci na vodi. Da je bezbednost prioritet, svedoči činjenica da je lokalna samouprava obezbedila sredstva za putno osiguranje dece.

Deca će za vreme boravka pohađati edukativne radionice u prepodnevnim i popodnevnim časovima, a u večernjim časovima za mališane se organizuju maskenbal, igra bez granica i kvizovi, tako da im je ispunjen svaki dan.

Foto: Crveni krst Srbije 

 

Postavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

thirteen − three =