Два термина за кружни ток

Сада је сигурно да ће Алексинац добити свој први кружни ток, који ће се налазити на улазу у град. Ради се о кружном току на раскрсници улица Проте Стевана Димитријевића, Петра Зеца и Шуматовачке. Уговор са извођачем је потписан, средства из општинског буџета су обезбеђена. И поред тога за сада се не зна динамика почетка и завршетка радова. Разлог је рационалан. У току су радови на старом ауто путу од наплатне рампе Алексинац па до Алексиначког Рудника. Ово је сада и државни пут, односно деоница регионалног пута Вукања – Сокобања.

У алексиначкој локалној самоуправи обазриви су са почетком радова на кружном току, баш због реновирања поменуте заобилазнице. Како каже и сам председник општине Далибор Радичевић, никако не би смело да дође до загушења саобраћаја у граду због најављених радова.

‒ У зависности од временских услова и од тога како напредују радови на старом ауто-путу и да не бисмо довели до колапса саобраћаја у граду тако ћемо се и опходити и према кружном току – поручио је Радичевић.

Радови за сада на заобилазници,односно на државном путу, напредују добром динамиком. Приликом наше посете већ је био наношен и асфалтни слој па ће вероватни деоница бити потпуно реконструисана и пре краја године, како је првобитно инвеститор, Јавно предузеће „Путеви Србије ˮ и обећао.

Оно што је за сада непознаница и од чега ће зависити динамика радова на кружном току су временски услови. Због њих ће можда завршетак кружног тока сачекати и пролеће.

Саму идеју о градњи кружног тока пратиле су потешкоће. Требало је решити имовинске проблеме. Протина улица је у власништву републичке Дирекције, а ове друге две у општинском. То је иза нас. Сада нас очекује најпре градња атмосферске канализације код кружног тока, затим скидање зида према паркингу на „старој аутобуској станициˮ због ширења простора за кружни ток, а затим и уређење коловоза. Извођач за те послове има око два месеца. Наравно ако временске прилике или неприлике дозволе.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seventeen − 6 =