Драгоцено искуство и три медаље из Бугарске

Taкмичари и такмичарке Џудо клуба „Алексинац” учествовали су на међународном турниру „Топалов опен” у Панађуришту (Бугарска), који је окупило преко хиљаду учесника из 22 земље Европе.

У веома јакој конкуренцији, млади џудисти и џудисткиње из нашег града освојили су три медаље – по једну златну, сребрну и бронзану, као и два пета места.

Златно одличје изборио је Вељко Манојловић (У 12, 46 кг). На путу до најсјајнијег одличја он је у првом и другом колу савладао домаће такмичаре, а у полуфиналу и финалу такмичаре из Израела.

Сребрна медаља припала је Ксенији Павловић (У 12, 44 кг). Она је у првом колу била слободна, онда је победила две домаће такмичарке, да би затим у финалу била поражена од вршњакиње из Русије.

Наталија Стојановић (У 12, 57 кг). освојила је бронзану медаљу пошто је најпре победила такмичарку из Турске, а потом је у полуфиналу изгубила од вршњакиње из Лулебургаза (Турска). У мечу за треће место победила је домаћу такмичарку.

Надомак медаља били су Лазар Русимовић и Лазар Стоиљковић који су освојили пета места.

− Учешће на међународном такмичењу у Панађуриштубило је изузетно искуство за све наше борце, али и за мене − казала је за наш портал Бојана Станковић, тренер Џудо клуба „Алексинац”.

Фото/видео: Џудо клуб „Алексинац”

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + ten =