Важно обавештење: Сузбијање глодара од понедељка

Општинска управа општине Алексинац обавештава грађане да ће предузеће „САНИТ М&М” д.о.о. Ниш, у понедељак 26. јуна 2023. године започети извођење акције систематске дератизације, односно сузбијања глодара.

У оквиру акције биће обављено постављање затрованих мамака на више локација. На приобаљу реке Моравице и то на левој обали низводно од моста у улици Књаза Милоша до улива крака градске канализације и на десној обали низводно од моста у Устаничкој до улива главног колектора градске канализације.

Следећа локација су канализацијске шахте у ужем градском језгру Алексинца и улицама које гравитирају реци Моравици, као и у насељу Алексиначки Рудник. Мамци ће бити постављени и у подрумским просторијама стамбених зграда у Алексинцу и насељу Ал. Рудник. Акција ће се спроводити и у индивидуалним домаћинствима у Алексинцу, насељу Алексиначки Рудник и нехигијенском делу насеља Прћиловица са непосредним окружењем.

Из Општинске управе је саопштено да уколико буде потребе за допуном до предвиђеног броја индивидуалних домаћинстава, односно до утрошка предвиђене количине мамака, акција ће се вршити и у деловима насеља Житковац који се налазе дуж баре.

Акција систематске дератизације ће оквирно трајати до 30. јуна 2023. године. Екипе извођача дератизације биће на терену сваког наведеног радног дана почев од 8 часова ујутру. Грађани ће се информисати о кретању екипа предузећа „САНИТ М&М” путем медија, као и непосредним плакатирањем насеља. Сузбијање глодара ће се изводити отровима из групе антикоагуланата друге генерације, за које је противотров у случају нежељеног конзумирања витамин К1.

Да би се акција успешно реализовала и избегле нежељене последице предузеће  „САНИТ М&М” позива грађане да се придржавају следећег: омогућити оперативцима приступ простору у коме се врши постављање затрованих мамака, не дирати отров и онемогућити деци и домаћим животињама приступ изложеним мамцима.

Моле се грађани да у свему следе наведена упутства, јер ће у случају оштећења здравља сваки појединац сносити одговорност за себе, родитељи за децу, као и сваки сопственик за своје домаће животиње.

У случају екстремно неповољних временских прилика активности се померају за први наредни дан са повољним приликама за извођење акције. За све додатне информације у вези са акцијом систематске дератизације грађани могу да се обрате предузећу „САНИТ М&М” на телефоне 018-258-019 и 018-243-876.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × two =