Др Шешељ у Алексинцу: Укинућемо јавне извршитеље

У оквиру своје турнеје по Србији и посетe Нишавском округу, лидер Српске радикалне странке др Војслав Шешељ обишао је јуче поподне Општински одбор ове партије у Алексинцу. Он је са симпатизерима и члановима странке разговарао о предизборном политичком деловању, као и o активностима које ће обезбедити листу контролора на изборима 21. јуна. Др Шешељ је казао да су гласови узалудни  ако не буду сачувани у бирачким кутијама.

Он је још и објаснио да је због опасности од епидемије одлучено да странка не држи јавне митинге на отвореном простору, нити јавне трибине у затвореном простору и да тиме народ не излаже ризицима. Говорећи о свом предизборном програму, лидер радикала је посебно бацио акценат на јавне извршитеље и надокнаду за одузету имовину.

− Основно што ми нудимо је укидање јавних извршитеља. Затим, заустављање надокнаде за некада давно одузете имовине за које нам захтеви долазе из Америке и од људи који не знају ни реч српског језика. Њима је прадеда био неки трули богаташ у Kраљевини Југославији, па сада траже да им се дају милионски износи. Хајде када се враћа некоме ко је имао малу кафаницу или објекат па му комунисти отели и да се врати то потомцима, али да се силно богатство сада распродаје и да се паре носе у иностранство, то нема смисла. То нам је рекла Европска унија и они су завршили са враћањем имовине у натури. Нема више шта да се врати и сада треба две милијарде у новцу да се да, то да враћа српска сиротиња не може. Тако, они се сада спремају од новопечених богаташа као фол да отимају, а надокнађују овим старим богаташима, као они су били поштени. Више милиона на гомили да оствари могао је само неко ко краде за свог живота. То није новац који се може поштено стећи – поручио је др Шешељ.

Када су у питању локални избори, жеља радикала је да у што више општина освоје довољан број гласова како би имали јаке одборничке групе.

− Спремни смо да уђемо у локалне коалиције и ту немамо никаквих проблема, само да пређемо цензус. Све друге партије желе са нама у коалицију јер рачунају на наше поштење, на то да смо људи од речи, да нисмо склони корупцији, да нисмо склони криминалу и тако даље – каже др Шешељ, уз напомену да је у Алексинцу спреман да уђе у постизборну коалицију са напредњацима, социјалистима, Уједињеном сељачком странком а за остале учеснике на избору процењиваће људи из локалног одбора Радикалне странке.

Овим изјавама лидер радикала је најавио и учешће Српске радикалне странке на локалним изборима у Алексинцу, што се могло приметити и по данашњим активностима Општинског одбора у Алексинцу.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × four =