Домаћинско пословање ЈКП „Комуналне услуге”

Како од пре неколико година Јавно комунално предузеће „Комуналне услуге” у свом обухвату изношења смећа има целокупну територију општине Алексинац, тачније сва насељена места, градска депонија расте много брже. Веће количине отпада и смећа довозе се на сметлиште и то је натерало челнике овог предузећа да изведу неке радове како би одређени временски период били сигурни да имају где да сместе сво то смеће.

ЈКП „Комуналне услуге” тренутно изводи радове на уређењу депоније и изради бедема којим ће бити омогућено несметано функционисање сметилишта у наредном периоду, јер је Регионална депонија нека прича којој сви теже, међутим, овог момента још није ни кренуло са њеном изградњом.

− Петнаестак дана уназад, ЈКП „Комуналне услуге” својом механизацијом изводи радове на уређењу депоније или изградњи бедема како бисмо имали могућност да сво смеће у наредних годину, годину и по дана сместимо на тој локацији. Мењамо саобраћајнице, правимо нове касете и уређујемо депонију. До сада је преко 5000 кубика земље превежено, ископано и превежено, односно од тога је направљен бедем. Сигурни смо да ћемо оваквим темпом у наредних 15 дана, негде између 10 и 12 хиљада кубика земље преместити и направити нови бедем како бисмо обезбедили простор за смеће у наредном периоду − појаснио је директор Марковић.

Да су за овај посао спровели набавку и ангажовали другог извођача радова, процена је да би ови радови коштали преко 10 милиона динара, овако, својом механизацијом и са својим људима коштаће предузеће практично само утрошених енергената, односно гориво које су потрошили у овом периоду.

Директор Марковић је најавио да ће у међувремену отварати нове касете и подизати бедеме, тако да наредних пар година Алексинац неће имати потребу за изградњом нове депоније, или за неким много већим улагањем. Овако ће ЈКП у својој режији одржавати депонију да служи сврси за коју је и намењена.

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − eight =