„Српска бајка” у основној школи

Ученици седмог и осмог разреда алексиначке основне школе „Вожд Карађорђе”, у сарадњи са наставницом српског језика, Наташом Бакић, данас су необичном и веома поучном приредбом одлучили да испрате 2023. годину.

Пред препуном салом се на сцени, данас у подне, смењивало 32  „Вождових сакупљача звездане прашине” у представи „Српска бајка”. Ова приредба је настала заједничком идејом, па су на шаљив начин представили публици како је Деда Мраз доживео економску кризу.

Наиме, овај је комад склоп неколико назива, али и тема. Деда Мразова економска криза је претворена у „Српску бајку”. Из љубави према Србији, а и у циљу да мотивишу ученике да читају, посвете се бајкама, ликове су довели у реалност, па су тако одушевили све присутне овим склопом идеја.

– То што је дошло до тога да нема пакетића и новца, економска је криза, некако нас је подсетило на Србију, онда смо све то искористили да повежемо и да то буде нека наша верзија „Српске бајке” – појашњава наставница Наташа.  

Данашња представа је била посвећена ученицима ове школе. Наредно играње представе, вечерас од 18 часова у Малој сали је посвећено родитељима и заинтересованој публици.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × 1 =