Kulina

Дом у Кулини у изолацији

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, на територији Републике Србије, закључно са даном 15. 4. 2020. године, присуство вируса Ковид-19 потврђено је код 243 корисника и 32 запослена. То су подаци објављени на званичном сајту Министарства за рад, запошљавања, борачка и социјална питања. Међу установама у којима је забележено присуство вируса је и Дом за смештај одраслих лица Кулина.

У овој установи у Кулини у току је узимање узорака запослених и њихово тестирање на присуство вируса корона. Након тога се очекује да ресорно министарство саопшти валидне податке. Оно што је познато, Дом је у изолацији и међу запосленима је забележено присуство вируса, али то још није званично потврђено на сајту надлежног министарства. По нашим незваничним сазнањима, тренутно је заражено њих 14 што је за осам више од недавних, опет незванично, шест.

Kulina
Мр Војкан Станојевић, директор Дома Кулина на састанку Републичког кризног штаба у Нишу, фото: Нишавски управни округ 

Да се предузимају озбиљне мере када је у питању и ова установа указују и фотографије са састанка Републичког кризног штаба са директорима Кулине, Топонице и здравствених установа у Алексинцу, који је одржан у Нишу, на коме је директор Дома магистар Војкан Станојевић присуствовао у заштитној опреми, пошто је вероватно заједно са радницима у изолацији и само у оваквој опреми могао да напусти установу.

 

2 коментара

  1. Ustanova izolovana od svega sada vodi tesku borbu, nema grupa koje rade 15 dana jer nema ko da ih zameni, radi se do beskonacnosti. Veliki broj zarazenih medju zdravstvenim radnicima, testiranja kad je vec kasno… Zašto, da li zato što je jug srbije manje važan ili rukovodstvo sa “kasnim paljenjem”? Istine ni na vidiku!

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 1 =