Poljoprivreda

Док конкурс траје неизвесно да ли ће бити пара за све

Овогодишњи јавни позив Фонда за развој пољопривреде Општине Алексинац још једном је потврдио да постоји велико интересовање међу пољопривредницима за субвенције које се одобравају из општинске касе. Осим великих гужви првог дана пријема документације и покушаја пољопривредника да самоорганизују увођење реда, на значај овог конкурса показује и чињеница да је у првих неколико дана предато 146 захтева.

За сада се још не зна да ли има преосталих средстава и какве су шансе пољопривредника који ће подносити захтеве до 13. јула, до када званично траје конкурс.

Према првим незваничним подацима, само првих 90 захтева су у вредности скоро 10 милиона динара, а укупно је ове године на располагању 12 милиона динара. Што значи да ако првих 90 захтева испуњавају услове, одна ће остати још око два милиона за расподелу. Уколико се настави такав тренд потраживања, који је у просеку код првих деведесет око 100 хиљада динара по захтеву, врло је неизвесно да ли ће бити новца за свих 146 поднетих пријава.

Наравно, пољопривредници имају право да конкуришу до 13. јула, а ови изнети подаци су само прелиминарни и незванични. Они који ових дана планирају да купују нову пољопривредну опрему за коју би тражили субвенције, пре него што се одлуче на тај корак, најбоље је да додатне информације потраже у Одељењу за пољопривреду Општинске управе у Алексинцу.

 

Један коментар

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × two =