Polaznici besplatnog kursa

Dodeljeni sertifikati iz knjigovodstva i nemačkog jezika

U sali Skupštine opštine Aleksinac danas su dodeljeni sertifikati polaznicima, koji su uspešno završili tromesečnu besplatnu obuku iz oblasti knjigovodstva i nemačkog jezika. Od 72 polaznika, koliko ih je bilo na startu, jedan od dva kursa završilo je 52, uglavnom mlađih kandidata. Ove aktivnosti realizovane su u sklopu projekta Odseka za lokalni ekonomski razvoj opštine Aleksinac i Nacionalne službe za zapošljavanje, a veći deo sredstava donirao je Evropski progres, razvojni program Evropske unije i Vlade Švajcarske.

Bojan Marčić i Čedomir Rakić
Bojan Marčić i Čedomir Rakić, zamenik predsednika opštine

–    Na ovaj način povećava se zapošljivost ranjivih grupa, naročito mladih, koji ovim putem ostvaruju veće šanse na tržištu rada. Drago mi je da je opština Aleksinac učestvovala u realizaciji ovih aktivnosti i omogućila da se usavrši 52 mladih, koji na taj način ostvaruju veće šanse na tržištu rada – rekao je na današnjoj dodeli predstavnik Evropskog progresa Bojan Marčić i dodao da se očekuje da u sklopu projekta, koji obuhvata deset opština, 350 mladih završi obuku, a da oko 200 njih dobije posao.

Uroš Veličković
Uroš Veličković

Prema rečima Uroša Veličkovića, koordinatora projekta, interesovanje poslodavaca i nezaposlenih pokazalao je da postoji potreba za usavršavanjem iz ovih oblasti, a opština će se truditi da i u buduće organizuje slične obuke u skladu sa aktuelnim potrebama.

–    Veoma smo zadovoljni interesovanjem i angažovanjem polaznika obuke i danas smo imali čast da dodelimo sertifikate. Nadamo se da će im to pomoći u daljoj karijeri i da će im olakšati nalaženje posla, što je prevashodni cilj ovog projekta. Opština Aleksinac, odnosno Odsek za lokalni ekonomski razvoj ostaje otvoren za predloge nekih budućih obuka i pratićemo interesovanja i potrebe na tržištu rada, kako bismo mogli da, što iz sopstvenih, što iz sredstava nekih donatora, organizujemo neke nove obuke – rekao je Veličković.

Za realizaciju ovog projekta Evropski progres donirao je devet i po hiljada evra, dok je ostatak sredstava, oko dve i po hiljade, obezbedila lokalna samouprava.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

12 + eight =