Добро увек побеђује зло

Да само културом можемо победити некултуру, могла је да закључи најмлађа алексиначка позоришна публика након одгледане представе „Василиса Прекрасна” Народног позоришта Ужице, а која је одиграна током друге такмичарске вечери VI Позоришног фестивала за децу „ЗИПО 2023”.

Током ове представе, која је рађена по тексту Миодрага Мише Станисављевића, а у режији Вахидина Прелића, уз помоћ костима, маски и доброг текста, деци је био отворен зачарани свет словенске митологије у коме је непрестана борба добра против зла.

На крају представе публика је закључила да „Василиса” није само бајка о царевим синовима, већ едукативна прича да „не значи – не” и да не може неки бахати велможа да тек тако отима све што мисли да му припада само зато што је у стању да бљује ватру. С друге стране царевић Иван, који је малтретиран од стране својих најближих успева и доказује да појединац може променити свет набоље.

Вечерас, треће такмичарске вечери на VI Позоришном фестивалу за децу „ЗИПО 2023” публика ће видети представу „Црвенкапа и драги вук” Шабачког позоришта. По мотивима комада „Црвенкапа и збуњени вук” Радослава Павелкића текст представе је приредио и исту режирао Миодраг Динуловић.

– Вук из наше представе нимало није страшан. Напротив, он је веома драг. Побегао је из Зоолошког врта зато што му је било досадно. Деца не обраћају пажњу на домаће вукове. Они долазе у Зоо врт да виде слонове, мајмуне, жирафе и камиле, а домаћег Вука нико и не примећује. Зато је наш добродушни Вук Вучко решио да побегне и потражи пријатеље у вашем лепом граду… Пут га је довео у ово наше позориште и он ће заједно са малишанима, покушати да нађе другаре и свој нови дом. Како ће проћи тај његов покушај не смем да вам откријем, али ћу вам рећи да вас чека добра забава и доста здравог смеха – навео је у афишу представе редитељ Мишко Динуловић.

Представа је намењена за малишане старије од пет година.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twenty − nineteen =