Dobra ideja je pola posla

Na ideju da otvori salon za šišanje i ulepšavanje pasa „4 Paws“Marija Stanojlović iz Aleksinca došla je pošto se uverila da je sve više vlasnika rasnih pasa zainteresovano za ovakve usluge, kao i da su oni do sada svoje ljubimce na takve tretmane vodili do Niša ili nekog drugog većeg grada. Presudila je i ljubav prema psima koju neguje čitava porodica, pošto su vlasnici i odgajivačnice pasa.

Abmd
Marija na svom radnom mestu

– Kada volite nešto, kao što ja volim ovaj posao, onda vam ništa nije teško. Da ću se baviti ovim poslom, odlučila sam kada sam shvatila da toga nema ovde, a svi znamo da je sada ekspanzija čuvanja pasa. U radnji nudimo usluge kompletnog sređivanja pasa, šišanja, kupanja, sečenja noktiju i svega ostalog što spada u to. Takođe prodajemo i opremu i hranu za ljubimce – ističe naša sagovornica.

Iskustvo sa brojnih izložbi, kao i poznavanje psihologije četvoronožnih ljubimaca, pomaže joj da svoj posao obavlja profesionalno i stručno, na zadovoljstvo vlasnika i bez traumiranja samih životinja s druge strane. Počeci su, kao i u svakom poslu, bili teški i neizvesni, ali Marija kaže da su od izuzetnog značaja bile subvencije i pomoć koju su dobili od opštine i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Apug
Ljubav prema životinjama je presudna za ovaj posao

– Nama su svaka vrsta pomoći i subvencije koje smo koristili bile dragocene. Ono na čemu bi moglo da se radi ubuduće, bar prema našem dosadašnjem iskustvu u poslovanju, jeste pomoć pri plaćanju doprinosa u vidu refundacije ili nekih drugih olakšica – napominje ova mlada privrednica i dodaje da je najviše novca pri pokretanju ovakvog jednog posla neophodno za kupovinu opreme. Samo jedne specijalizovane makaze, od tri ili četiri vrste, koliko je neophodno za jedno šišanje, koštaju i po nekoliko stotina evra, a slične su i cene fenova.

Marija je zadovoljna trenutnim obimom posla, stalnim klijentima koji u nju imaju poverenja, ali se uvek raduje novim izazovima. Budućim privrednicima savetuje da se, ukoliko nešto vole i veruju u to, uhvate u koštac sa svime što privatni posao i tržište nose sa sobom. To je neizvesna borba, ali vredi probati i boriti se za ostvarenje svojih snova, poručuje ona.

aleksinac3Objavljen medijski sadražaj je deo projekta „Prošlost za pamćenje-biznis za sadašnjost“, koji je sufinansiran putem konkursa od strane Opštine Aleksinac. Sadržaji izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven − 7 =