До вечерас у Алексинцу, од сутра по селима

Првог дана вакцинације без заказивања дата је 191 вакцина, а заинтересовани грађани за вакцинацију могу да дођу на пункт у Алексинцу и данас до 20 часова. Екипе ће сутра посетити Вукању од 8 до 10 сати, а Кулину од 10:30 до 14 часова где се осим мештана овог насеља могу вакцинисати и грађани из Породина и Љуптена.

Прекосутра, у петак 9. августа, у Чукоровцу од 8 до 11 часова биће спроведена вакцинација без заказивања за житеље овог села као и за мештане Честе и Шурића. Истог дана од 11 и 15 до 13 часова у селу Лоћика биће спроведена вакцинација за мештане овог насеља као и за заинтересоване из Врћеновице и Копривнице. Дан се завршава вакцинацијом у Малом Дреновцу у периоду од 13 и 15 до 14 часова.

До 20. априла и у осталим алексиначким насељима биће обављена вакцинација без заказивања за заинтересоване грађане, а распоред који је већ презентован на званичном сајту Дома здравља, објавићемо наредних дана. Како је саопштено, представници Општине Алексина и Црвеног крста обавештаваће грађане на терену о датумима и тачном времену вакцинисања.

Према објави на званичном сајту алексиначког Дома здравља вакцинација ће се обављати кинеском вакцином, а касније ће бити доступне и мање количине британско-шведске вакцине Астрзенека.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

twelve − 6 =