До радног искуства преко програма „Моја прва платаˮ

Национална служба за запошљавање je средином прошле седмце расписала Јавни позив за реализацију програма подстицања запошљавања младих „Моја прва платаˮ, а који немају радно искуство.

Програм ће се спроводити код послодавца, у приватном и јавном сектору, у трајању од 9 месеци, а реализује се без заснивања радног односа. Током трајања програма, Национална служба за запошљавање ће на месечном нивоу исплаћивати младима са средњим образовањем новчану накнаду у износу од 28.000 динара, док ће младима са високим образовањем исплаћивати 34.000 динара, уз уплату доприноса за случај повреде на раду и професионалне болести.

Овим програмом даје се могућност младима који немају радно искуство да обаве праксу на конкретним пословима код послодавца, у циљу стицања знања, вештина и компетенција за рад, како би на тај начин повећали своје могућности за запошљавање.

Овај програм ће бити реализован кроз четири фазе и прва је намењена искључиво послодавцима, који ће до краја октобра моћи да се пријаве за учешће у програму на сајту www.mojaprvaplata.gov.rs. Током друге фазе, од 6. до 24. новембра, незапослена лица ће за учешће у програму моћи да се пријаве такође на поменутом сајту, трећа фаза програма односиће се на избор кандидата од стране послодаваца и они ће имати могућност да врше процес селекције пријављених кандидата од самог почетка њиховог пријављивања. Повезивање (коначан избор) кандидата ће послодавци обавити у периоду од 27. новембра до 8. децембра. Четврта фаза реализације програма подразумеваће потписивање тројног уговора између Националне службе за запошљавање, послодавца и изабраног кандидата, и почетак оспособљавања незапослених лица биће у периоду од 1. до 15. јануара наредне године.

Јавни позив за овогодишњи програм „Моја прва плата” и све информације о програму налазе се на сајту Националне службе за запошљавање (www.nsz.gov.rs), као и сајту Моја прва плата (www.mojaprvaplata.gov.rs).

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =