Биоскоп ЦКУ: Филмски понедељак у Дому културе

На биоскопском репертоару Центра за културу и уметност Алексинац вечерас, 16. октобра, наћи ће се најновија остварења седме уметности, домаћи филм „Што се боре мисли моје” и цртани филм „Мачке у музеју”.

Најмлађа публика имаће прилику да погледа руски анимирани филм „Мачке у музеју” и упозна два несвакидашња пријатеља мачка Винсента и миша Мориса.

Док покушава да побегне од надолазеће поплаве, млади мачак Винсент и његов нови пријатељ миш Морис сакривају се у старом клавиру. Када инструмент изненада заврши у музеју, Винсент упознаје елитни тим мачака који годинама чува ремек-дела од глодара и других штеточина. Иако годинама сања да пронађе праву мачију породицу и жуди за осећањем припадности, он не жели да изгуби свог пријатеља који му је спасао живот, те је Винсент приморан да сакрива Мориса. Међутим, мишић има једну слабост, а то је да воли да гризе најпознатија музејска ремек-дела.

Филм „Мачке у музеју”, који је иначе синхронизован на српском језику, биће приказан у термину од 16 часова.

Радња филма „Што се боре мисли моје” прати последње дане Михаила Обрнеовића пред атентат. Узбудљив историјски и политички трилер говори о убиству кнеза Михаила, као и догађајима који су непосредно претходили самом трагичном чину. Филм, такође, прати последње дане српског кнеза Михаила Обреновића, заљубљеног човека који се бори са осећајем дужности према свом народу док се против њега кује кобна завера, која ће зауставити ослобођење балканских народа.

Филм је настао по сценарију Милорада Милинковића који је уједно и режисер. Поред Драгана Мићановића који у филму тумачи лик кнеза Михаила Обреновића, остале улоге историјских личности играју такође истакнути глумци: Милош Тимотијевић, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Александар Срећковић Кубура, Тамара Крцуновић, Ненад Окановић, потом млади глумци: Лука Грбић, Јана Ивановић, Маја Чампар, Стојша Ољачић и други.

Филм „Што се боре мисли моје” биће приказан у два термина од 18 и 20 часова и 30 минута.


Улазнице по цени од 350 динара биће у продаји на дан пројекције.


Р Е П Е Р Т О А Р:

 

Понедељак − 16. октобар:

16 сати – Мачке у музеју
18 сати – Што се боре мисли моје
20 сати и 30 минута – Што се боре мисли моје


 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × 5 =