До недеље борбe на 64 поља

У Алексинцу је данас почео Међународни кадетски рапид и блиц турнир у шаху „Лав 2023ˮ. На окупу је око 60 такмичара узраста од осам до 16 година, и то њих десетак из Северне Македоније, један из Русије и остали из наше земље.

Пре отварања турнира, учесници и гости минутом ћутања одали су пошту невино старадалим жртвама у Основној школи „Владислав Рибникарˮ у Београду. 

У име домаћина, учеснике такмичења поздравио је и пожелео им пуно успеха и лепих партија председник Шаховског клуба „Лавˮ и директор турнира, Ненад Ранђеловић. Симболичним повлачењем првог потеза ову шаховску манифестацију отворио је председник Спортског савеза општине Алексинац, Бојан Младеновић.

Такмичење се одржава у Хотелу „Босфорусˮ и траје до недеље. Организатори су планирали да последњег дана у 14 сати прогласе побединике и уруче признања и награде.

Турнир организује Шаховски клуб „Лавˮ уз помоћ Општине Алексинац, Библиотеке „Вук Караџићˮ, Спортског савеза општине, општинског Савеза за школски спорт, Спортско-рекреативног центара Алексинац (СРЦА) и Установе „Липовацˮ из Липовца.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 + seven =