До чистијег ваздуха уз помоћ Министарства

Ваздух на територији наше општине ове зиме требао би да буде чистији, јер ће четири објекта образовних установа прећи на еколошки чистије енергенте, уз финанасијску помоћ Министарства заштите животне средине. Општина Алексинац је са овим министарством  потписала Уговор о суфинансирању реализације пројекта набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у 2023. години.

За прелазак на еколошки чистије енергенте, Општини Алексинац додељена су средства у износу од скоро 11 милиона, док је учешће општине нешто више од два милиона динара. Опредељеним средствима субвеционисаће се замена и уградња котлова у објектима Предшколске установе „Лане” у Буцековој улици, Основне школе „Стојан Живковић Столе” – издвојено одељење у Корману и Основне школе „Вук Караџић” у матичном и објекту издвојеног одељења у Нозрини.

Замена котлова са неопходним пратећим радовима у постојећим котларницама јавних објеката на територији општине Алексинац, а који су у надлежности локалне самоуправе, омогућиће смањење испуштања загађујућих супстанци у животну средину, са циљем побољшања квалитета ваздуха.

Извор фотографије: Званична Фејсбук страница Општине Алексинац / Министарство заштите животне средине Републике Србије.

Један коментар

  1. Sve u redu ali biće minimalna promena u kvalitetu vazduha, gotovo neprimetna. Ljudima dajte subvencije za nove kotlarnice i tek će onda možda malo nešto da se promeni…

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =