Гимназијалци бирали глумце вечери на ПИП-у

Ученици Ђачког парламента Алексиначке гимназије су на недавно завршеном Фестивалу првоизведених представа имали значајну улогу. Они су се након сваке представе, током трајања Фестивала, истицали веома битним задатком, бирањем глумца или глумице вечери.

Иако на први поглед наиван, овај задатак није нимало лак. Њихова озбиљност и посвећеност праћењу сваког глумца на сцени, доказали су да одлука за награду коју додељују није представљала чисту формалност, већ озбиљно запажање сваког тренутка. Да су свој посао урадили професионално, доказала је и публика. Након сваког проглашења је увек следио громогласан аплауз.

Прве вечери, ученици су доделили награду Тихани Лазовић, која је тумачила улогу Елизабет Тејлор у представи „Било једном на Бријунима”. Наредне вечери одиграна је представа „НЛО”, и Лука Грбић је био проглашен за глумца вечери. Треће такмичарске вечери Стефан Јуанин понео је титулу глумца вечери за тумачење лика у представи “Шта ће бити са свима нама”. Јасмина Димитријевић је одабрана за глумицу вечери у представи „Расветљавање случаја серије убистава тровањем у Ћупријском округу седамдесетих година 19. века”. Петог такмичарског дана, ученици ове школе одлучили су да глумица вечери буде Вања Ејдус, која тумачи лик Алексије Рајчић у представи „Успаванка за Алексију Рајчић”. Представа „Клара, догодило се нешто неочекивано” је одиграна последњег дана Фестивала, ван конкуренције, а Награда за глумца вечери припала је Ивану Томашевићу.

Одабир глумаца, односно глумица вечери од стране Ученичког парламента Алексиначке гимназије, импресионирао је све присутне у сали Центра за културу и уметност из дана у дан. Ови прецизни избори глумаца вечери представљају резултат темељног посматрања озбиљног приступа сваком аспекту уметничког израза ових младих ентузијазиста и заљубељника у позоришну уметност.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

sixteen + 6 =