Divac

„Дивац” финансира алексиначке пројекте

Када је расписан конкурс Фондације „Ана и Владе Дивац” који обухвата иницијативу младих за промене у локалним заједницама, паралелно је ова фондација оформила и тим чија је улога била да информише младе о конкурсу и да их припреми за исти. За време трајања конкурса, током фебруара месеца, Дивац тим Алексинац обишао је пар основних и средњих школа где је одржана презентација пројекта и објашњени услови које је потребно испунити како би се успешно аплицирало.

О успешном раду ове групе младих ентузијаста сведочи велики одзив неформалних група од којих је успешно аплицирало чак седам тимова, односно успешно су стигла седам пројеката младих.

‒ То је један сјајан број за ову средину, с обзиром да је ово прва година у Алексинцу. Нажалост, било је и више група које су желеле да аплицирају, али само њих седам је успешно припремило потребну документацију. Након примљених апликација свих седам пројеката прошла су техничку селекцију, а Дивац тим уз надзор Милене Милошевић из Проактива, донео је одлуку о томе који ће пројекти бити подржани. Након гласања објављена је ранг листа на основу које смо успели да подржимо шест од укупно седам пројеката, што је стварно опет један феноменалан број ‒ истакао је један од чланова Дивац тима Душан Момчиловић.

Оно што сада следи јесте додела чекова и потписивање уговора са групама које ће бити подржане. Након потписивања које је заказано за понедељак, 18. март, у 11 сати у сали Скупштине општине остаје само реализација пројеката која ће трајати до краја априла.

Укупно је обезбеђено око 250.000 динара, с тим што свака група треба да обезбеди још 50% од одобрене суме у локалној заједници и од локалних донатора. Иначе, осим фондације „Ана и Владе Дивац” овај пројекат је урађен у сарадњи са општином Алексинац, где је део средстава одвојила општина.

Подржани пројекти: 

1. „Сви на терен”, неформалне групе младих „Млади из Трњана”
2. „Ас за све нас”, одбојкашког клуба „ПИН”
3. „Мали другари”, неформалне групе младих „Волонтирај срцем”
4. „Разигране пчелице”, неформалне групе младих „Весела дружина”
5. „Стаза здравља”, неформалне групе младих „Healthactivists Mumijevi”
6. „Ветар у леђа”, неформалне групе младих „Млади рудари”

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen + eight =