„Дигитална експедиција” посетиће и Алексинац

Караван дигиталних вештина, писмености и безбедности посетиће за викенд Алексинац, односно Општина Алексинац биће овог викенда домаћин каравана дигиталних вештина, под називом „Дигитална експедиција”.

− Грађани ће током викенда имати прилике да се на платоу испред Дома Културе упознају са кључним дигиталним вештинама 21. века, са електронским услугама, новим технологијама, принципима електронске трговине и основама безбедног коришћења друштвених мрежа и осталим погодностима дигиталног простора, како да у електронској комуникацији с државном управом остваре неко своје право или испуне обавезу − најавио је Александар Миленковић, администратор ИТ општинске управе општине Алексинац.

Караван ће званично отворити Мирко Јанић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Далибор Радичевић, председник општине Алексинац.

Ово је прилика да се путем интерактивног програма са најактуелнијим предавачима из ове области, кроз дискусије и разговоре са домаћим инфлуенсерима, заинтересовани упознају са новим праксама и трендовима дигиталног света.

У суботу од 9:30 до 18 сати, а у недељу од 10 па до 18 часова на платоу испред Дома културе може се сазнати све о еУправи, електронској трговини, друштвеним мрежама, заштити података о личности.

Иначе, овај караван који ће посетити 16 градова Србије у наредна четири месеца је покренут на иницијативу Кабинета председнице Владе Републике Србије, Ане Брнабић, и у партнерству са организацијама USAID, Propulsion и UNDP, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за информационе технологије и електронску управу, са циљем да грађани Србије стекну основне дигиталне вештине за послове будућности и живот у свету који се убрзано дигитализује, да имају једнак приступ дигиталним услугама и да стекну знања на којима ће се заснивати савремено српско друштво.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + 2 =