Biro

Деветог марта о парама за незапослене

Као и ранијих година, Национална служба запошљавања и ове године определила је одређена финансијска средства како би олакшала послодавцима да запосле нове раднике, али и незапосленима да се упусте у предузетничке воде. У току је десетак јавних позива намењених како послодавцима, тако и незапосленима који планирају да покрену свој посао.

Ко све може да конкурише, колики се износ може добити и који су неопходни услови за започињање сопственог бизниса или почетак рада код новог послодавца, питања су на које ће заинтересовани моћи да добију одговор у понедељак 9. марта од запослених у НЗС. У сали Центра за културу и уметност од 10 сати одржаће се презентација програма и мера активне политке запошљавања за ову годину.

̶ Овај догађај је изузетна прилика да се благовремено упознате са свим актуелним финансијским програмима и мерама које ће Национална служба за запошљавање – Филијала Ниш реализовати у овој години, да поставите питања, учествујете у дискусији и добијете одговоре из прве руке – поручују из НЗС-а Алексинац. 

Иначе, поменути јавни позиви, који су расписани 28. фебруара, односне се на програм обуке, стицање практичних знања, стручну праксу, подршку особама са инвалидитетом, затим ангажовање на јавним радовима и субвенцију за самозапошљавање. Они који желе да покрену свој посао ове године из државне касе могу добити од 250 хиљада до 270.000 динара, колико је опредељено за особе са инвалидитетом. Јавни позиви расписани су углавном до 30. новембра, а они који аплицирају за самозапошљавање имају прилику да конкуришу до 28. априла.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

19 − three =