Дејан Костадиновић опет на трону

Поводом Богојављења, једног од највећих хришћанских празника, данас је на Јужној Морави код Катуна ,поред Сепарације „Јаковљевић и син”, одржано традиционално такмичење за Часни крст. Први до крста, као и прошле године, допливао је Дејан Костадиновић, 27. годишњи рудар из Бобовишта. На друго место пласирао се његов рођени брат Драган Костадиновић, студент четврте године нишког Правног факултета, док је трећу позицију изборио Филип Пантовић, професор физичке културе из Тешице.

Победник Дејан Костадиновић

Сва три такмичара награђени су пехарима које им је уручио председник Скупштине општине Алексинац Грујица Вељковић.

Пливање за Часни крст је одржано седми пут заредом и окупило је највећи број учесника до сада. После литургије и лекарског прегледа, у хладну Мораву скочило је 19 такмичара из Алексинца, Ниша, Горње Топонице, Тешице, Моравца, Житковца, Доњег Адровца, Бобовишта и Краљева.

Друго место припало је Драгану Костадиновићу

 

Међу њима први пут и једна дама ‒ Емилија Јевтић, шумарски техничар из Житковца. Као и лане, и ове године најстарији учесник био је Живорад Рајковић, 73. годишњи пензионер из Ниша.

 

Филип Пантовић, треће место

 

 

Уз помоћ покровитеља и спонзора, такмичење је организовала Црквена општина у Станцима на челу са свештеником Стефаном Милановићем.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =