У недељу, српско коло и македонско оро

У викенду који долази, прецизније у недељу, алексиначки љубитељи фолклора имаће прилику да присуствују гостовању још једног ансамбла који обогаћује овогодишње Културно лето. Ради се о Културно уметничком друштву „7. септември” из Македонског Брода, општине која има пријатељске односе са нашом средином.

Поштоваоци фолклора имаће прилику да чују познати македонски мелос, али и да погледају игре са тог подручја, нарочито из централне Северне Македоније где се налази овај градић од неколико хиљада становника.

− Ово је прво њихово гостовање код нас у Алексинцу, а на основу сарадње и доброг пријатељства општине Алексинац и општине Македонски Брод. Ми смо се са пријатељима из Македонског Брода упознали када је био Дан општине и тада смо покренули сарадњу и ево то је дошло и на реализацију. Гостоваће код нас два дана, биће гости и одмаралишта у Липовцу, тако да ћемо покушати да им у току та два дана омогућимо да упознају Алексинац и околину. Да оду до Манастира и да виде лепоте нашег Алексинца, колико је то могуће у два дана − каже Милена Рашић уредник програма Градског позоришта.

Своја играчка умећа још једном показаће и домаћини, чланови Градског културно-уметничког друштва Алексинац. Концерт почиње у 20 часова на Платоу код Дома културе. У случају кише догађај ће бити премештен у Велику салу.

 

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fifteen − seven =