“Dani kulture” za četvrt veka postojanja Centra za kulturu i umetnost

Centar za kulturu i umetnost u Aleksincu od danas pa do 2. oktobra obeležava 25 godina postojanja i rada manifestacijoom „Dani kulture“. U okviru manifestacije sve posetioce očekuje bogat kulturno-zabavni program, a u obeležavanju ovog jubileja Centru za kulturu će pomoći i druge ustanove kulture iz našeg grada.

Direktor Miloš Anđelković za Radio Aleksinac napominje da su se u ovoj javnoj ustanovi uvek trudili da idu u korak sa vremenom, kao i da građanima ponude što raznovrsnije kulturne sadržaje i bar deo onoga što se na scenama velikih gradova može videti.

– Politika rada Centra za kulturu se nije promenila. Mi smo od samog početka tražili i nalazili načine da se dokazujemo. Tako smo davnih devedesetih bili domaćini republičkog festivala amaterskih pozorišta, osnovali smo za nas najznačajniju pesničku manifestaciju „Dani Gordane Brajović“, a poslednjih godina imamo i Festival prvoizvedenih predstava. Centar za kulturu je negovao dobre kulturne sadržaje i uvek se trudio da bude savremenik vremena u kome živimo. Nadam se da smo za ovih 25 godina uspeli da kulturu približimo našim sugrađanima.

„Dani kulture“ počinju večeras u 20 sati premijerom domaćeg filma Dnevnik mašinovođe, a biće nastavljeni u četvrtak izložbom o 25 godina rada Centra za kulturu, koju zajedno organizuju Zavičajni muzej i Javna biblioteka „Vuk Karadžić“, i koncertom Gradskog kulturno-umetničkog društva „Aleksinac“ u večernjem terminu (20 časova). Narednog dana, u petak 23. septembra, promociju knjige Rudarski tango, uz neobičan performans, imaće i naš sugrađanin Slavoljub Vasić.

Do kraja „Dana kulture“ koncerte će održati folk pevač Renato, kao i profesori i učenici Osnovne muzičke škole „Vladimir Đorđević“, Gradski hor „Šumatovac“, crkveni hor, dečji hor Centra za kulturu. U obeležavanje jubileja uključiće se i Književni klub „Velimir Rajić“ i Gradsko pozorište „Teatar 91“.

Постави одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen − 1 =